close

Bransjeseminar: Filmbyen Oslo

Torsdag 7. juni arrangerer Oslo Pix bransjeseminar om filmpolitikk for Oslo, i samarbeid med Viken Filmsenter og Nordisk Film Kino. Hold av datoen allerede nå.

Av 25. apr 2018

Hva slags filmfortellinger skal komme ut av Oslo de neste årene? Hva kreves for å styrke rekrutteringen av nye stemmer til den produserende bransjen? Hva arbeider Oslos nye filmkommisjon med? Og hvordan blir distribusjon av film påvirket av nye kinoer og av strømmetjenestene?

Disse og flere andre spørsmål blir diskutert på et bransjeseminar torsdag 7. juni under filmfestivalen Oslo Pix. 

Seminaret er et fast årlig arrangement for lokal, regional og nasjonal filmbransje. Hensikten er å konkretisere og følge opp Oslo kommunes filmmelding, som slår fast at hovedstaden skal bli «en dynamo i norsk film».

Dette blir en anledning for filmbransjen til å møtes og diskutere hva vi vil med filmbyen Oslo.

Tid: Torsdag 7. juni, 13.00 – 17.00
Sted: Klingenberg kino

Målgruppe:
Filmbransje i Oslo og nasjonalt, bransjeorganisasjoner, distributører, politikere og beslutningstakere.

Praktisk informasjon:
Kapasitet: 98 seter
Deltakeravgift: 120,- (80,- for studenter)
Ordstyrer: Signe Pahle, Viken filmsenter
Programansvarlige: Cato Fossum og Susann Østigaard, Oslo Pix

Er du en del av filmbransjen kan du kjøpe festivalpass til rabattert pris her!

Program:

13.00: Velkommen/Oppsummering filmåret 2017 / 2018

13.10: Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet, Oslo kommune. Hvor står arbeidet med Oslo kommunes filmmelding, hvordan arbeider byrådet konkret med å oppfylle det ambisiøse målet om å gjøre Oslo til et kraftsentrum i norsk og skandinavisk film? 

13.20: Rekruttering og likestilling – debatt. hva må til for å bedre rekrutteringen av kvinner til bransjen? Vi setter fokus på vilkår for etablering av nye produksjonsmiljøer. Deltakere: Nina Barbosa Blad (Barbosa Film), Karin Julsrud (dekan ved Den norske filmskolen), Carsten Aanonsen (IndieFilm), Maria Jørstad (Talent Norge) og Ånund Austenå (Viken filmsenter).  

13.55: Intervju: Jennifer Fox – gjester festivalen med The Tale, som distribueres av HBO. Hvordan ser hun på muligheter og utfordringer med å jobbe med en sånn aktør? Samtale med filmskaperen.

14.10: VOD og nordisk film – panelsamtale. Hvordan ser norske distributører og NFI på mulighetene for å nå med særlig nordisk film via strømming? Panel: Stig Brekke (Kontxt film),  Morten Stephanson (Nordisk Film), Stine Helgeland (NFI) og Elisabeth Sjaastad (Nettkino). 

14.45: Pause m/kaffe og frukt

15.10: Kortfilm-visning

15.20: Ny kinostruktur i Oslo – debatt. Hvordan har etableringen av SF Odeon kino på Storo endret kinotilbudet? Hva sier ferske besøkstall om endringer i markedet og hva kinoene satser på? Hva er mulighetsrommet for uavhengige visningssteder? Guttorm Petterson fra Film&Kino presenterer ferske besøkstall for Oslo-kinoene. I panelet: Jannicke Haugen (Nordisk Film Kino), Ivar Halstvedt (SF Kino ODEON), Truls Foss (Vega Scene), Ulrik Eriksen (Kritiker/Kunstnernes Hus Kino).  

16.00: Ny filmkommisjonær i Oslo. Hva slags mål har han for jobben, hva slags verktøy har han for å tiltrekke nye produksjoner til Oslo? Intervju med: Adrian Mitchell 

16.20 Kollisjon – musikk og film. Et nytt bransjeforum for musikkvideo, Kollisjon, blir lansert på Oslo Pix. Hvor står musikkvideoen, og hvorfor er den egnet som samarbeidsprosjekt for film- og musikkbransjen? Keynote: Ola Martin Fjeld

16.35: Oslo 16 – intervju. Hva er visjonen for Oslos nye uavhengige produksjonssenter? Hva slags filmer skal de være fødselshjelpere for, hva har de å melde og å tilby? Med: Pernian Shafiei (daglig leder).

16.50: Oppsummering, slutt kl 17.00.