close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Void

Et finsk søskenbarn av Woody Allen-klassikerne? Intellektuelle mennesker konverserer om kultur, samfunn og kjærlighet, og det hele er stilfullt utført i svart/hvitt. I begivenhetenes sentrum står forfatteren Eero og skuespilleren Phila. Han har fullstendig skrivesperre, mens hun står på randen av sitt internasjonale gjennombrudd. Etter hvert som avstanden i forholdet deres øker, glir Eero inn i rollen som destruktiv kunstner av knausgårdske proporsjoner.

Void klarer å være både universell og svært finsk på samme tid: På den ene siden skildrer den en historie som kunne utspilt seg i et hvilket som helst intellektuelt miljø, men når filmen når sitt klimaks åpenbarer det finske samfunnets tungsinn seg i en rekke tragikomiske situasjoner.

Både stjerneskuddet Laura Birn (The Innocents) og Tommi Korpela briljerer i hovedrollene, og spesielt fornøyelig er kontrasten mellom Philas spede start som Hollywood-skuespiller og Eeros desperate kamp for finne igjen inspirasjonen til å skrive hjemme i Finland. Filmen har dessuten en feministisk slagside, som setter en ekstra spiss på handlingen.

Aleksi Salmenperä (f. 1973) er en finsk regissør fra Helsinki, hvor han også studerte ved University of Art and Design. I 2004 ble Salmenperä nominert til Amanda for beste nordiske nykommer. Hans film A Man’s Work var Finlands bidrag til konkurransen for beste utenlandske film ved Oscar-utdelingen i 2007.

Finland 2018
Regissør Aleksi Salmenperä
Manus Aleksi Salmenperä
Skuespillere Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman
Produksjonsselskap Oy Bufo Ab, Sahadok
Språk Finsk, engelsk, russisk, samisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Nordisk fiksjon
Genre Comedy