close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Romantic Comedy

Et intelligent overskuddsprosjekt som gir deg lyst til å se mer film!

Elizabeth Sankey elsker romantiske komedier, og har sett de fleste av dem. Men etter å ha blitt voksen har hun oppdaget at disse filmene har tatt mer plass i livet hennes enn hun egentlig trodde. Romantiske komedier har påvirket synet hennes på kjærlighet, forhold og til og med hennes eget selvbilde. Men gjelder det bare henne, eller gjelder det oss alle?

Romantic Comedy er en kritisk undersøkelse av kommersielle romantiske komedier, og viser hvor stor innflytelse filmene har på våre liv og vår kultur. Gjennom klipp fra minst 160 filmer viser Sankey hvordan denne evig populære filmsjangeren skaper problematiske forestillinger om kjønnsroller, kjærlighetsforhold, seksualitet og kropp. Hvorfor handler så mange romantiske komedier om en heteronormativ, hvit middelklasse?

Romantic Comedy er et varmt, men skremmende portrett av filmsjangeren vi alle har et forhold til. Enten du elsker, hater eller tror du har et nøytralt forhold til sjangeren, vil denne filmen gi deg nye perspektiver – og lede til selvransakelse. Og som i en ekte romantisk komedie har også denne filmen en oppløftende slutt.

Elizabeth Sankey er britisk regissør, skuespiller, skribent, artist og filmmusikkomponist. Som artist har hun gitt ut tre album med bandet Summer Camp og turnert med Robyn, Wild Beasts og Metronomy. Hun sto bak soundtracket til filmen Beyond Clueless (2014), og Romantic Comedy er hennes regissørdebut.

UK 2019
Regissør Elizabeth Sankey
Manus Elizabeth Sankey
Skuespillere Jessica Barden, Cameron Cook, Anne T. Donahue
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 78 min
Seksjon Pix on Art
Genre Documentary