close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Gods of Molenbeek

Etter terrorangrep i Belgia og Frankrike har bydelen Molenbeek i Brüssel blitt utpekt som et arnested for jihadisme. Bydelen er også hjemmet til Aatos og Amine, to seks år gamle gutter som bor i samme bygård selv om de kommer fra forskjellige verdener. Aatos har far fra Chile, mor fra Finland og går på franskspråklig skole, mens Amine går på arabiskspråklig skole og har foreldre fra Marokko. Mens sikkerheten økes ved t-banen og soldater går i gatene, leker guttene som barn flest. De klatrer, sykler, tegner og kler seg ut. Rundt dem går voksne i demonstrasjonstog mot hat og terror.

Til tross for sin unge alder stiller de to seksåringene store spørsmål – om livet, døden, religion og tro. Mens Amine tror på Allah, ønsker Aatos seg en egen gud. Aatos sin andre venn, Flo, tror derimot at folk som tror på gud har blitt gale. Barna er nysgjerrige, sjarmerende og uskyldige; en sterk kontrast til de grusomme terrorhandlingene som har rammet byen de vokser opp i.

Gods of Molenbeek er en hjertevarm film om vennskap, livet og døden, fortalt fra barnas perspektiv – også rent visuelt. Den gir et innblikk i barndommens magiske verden, samtidig som den viser hvordan mennesker kan både lære av og knytte seg til hverandre, på tvers av sosiale, kulturelle og nasjonale ulikheter. Store som små.

Reetta Huhtanen (f. 1981) er en finsk regissør basert i Helsinki. Hun har tidligere laget filmen The Coffee Break om tre evighetsstudenter, og Economic Forecasters, et skråblikk på den økonomiske verden. Begge har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler. Gods of Molenbeek er hennes første fullengdes dokumentar.

Finland 2019
Regissør Reetta Huhtanen
Manus Reetta Huhtanen
Produksjonsselskap Zone2 Pictures, Clin d'oeil Films, Tondowski Films
Språk Fransk, finsk, albansk, spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 73 min
Seksjon Nordisk dokumentar
Genre Documentary