close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Divine Order

The Divine Order er rett og slett en likandes film, med elskelige karakterer, lidenskap, dramatikk og akkurat så mye sjarm som en dramakomedie skal ha. Vi er i en landsby i Sveits i 1971, hvor kvinner fortsatt ikke har stemmerett, og hvor den unge husmoren Nora merker lite til '68-opprøret som har skylt over Europa bare tre år før. Helt til ektemannen Hans en dag nekter henne å ta en deltidsjobb utenfor hjemmet. Ifølge loven bestemmer han jo over henne! Dét vekker opprørsånden i Nora. Hun blir med i en aktivistgruppe for kvinners stemmerett hvor hun snart blir frontfigur – et valg som setter både ekteskapet og Noras frigjøring på spill.

Regissør Petra Volpe gjør mye god komedie av et bakstreversk Sveits anno 70-tallet. Ikke minst er det gøy å le av hjelpeløse menn som nesten sulter i hjel foran brødboksen når kona streiker for stemmerett og nekter å gjøre husarbeid. Men The Divine Order viser også hvordan kvinner fort utsettes for skyld, skam og manipulering når de står opp for sin sak. Slik sett er filmen ikke bare et artig historisk dokument, men også tankevekkende aktuell.

«A fierce, fiery film that should be seen by anyone who feels helpless in the ongoing struggle for equality.» – Film Inquiry

Petra Volpe (f. 1970) er en sveitsisk regissør og manusforfatterbosatt i New York. Hun er utdannet ved den kjente tyske filmskolen Konrad Wold i Babelsberg. The Divine Order er hennes andre kinofilm og har blitt en stor suksess i hjemlandet.

Sveits 2017
Regissør Petra Biondina Volpe
Skuespillere Marie Leuenburger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig
Språk Tysk, engelsk, italiensk, sveitsertysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon Discovery Pix Perler
Genre Drama