close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Hale County This Morning, This Evening

Et poetisk portrett av afroamerikaneres liv i de amerikanske sørstatene. RaMell Ross har over flere år fulgt beboerne i Hale County, Alabama og satt sammen en serie intime øyeblikk fra et spesifikt miljø. Ross klarer dette uten å la det gå på bekostning av filmens tilgjengelighet. Det er kanskje en film som ikke vil åpne seg helt for deg ved første møte, men bildene har en kraft i seg til å gi en nærmest underbevisst mening for dem som ser den. Sjelden har repetisjonene i en basketball-treningsøkt, eller et lite barn som løper fram og tilbake over stuegulvet, føltes så vakkert og ladet med mening.

Hale County This Morning, This Evening er helt unik, selv om det også finnes likheter til andre filmkunstnere. Apichatpong Weerasethakul har vært kreativ rådgiver på prosjektet, og det er kanskje grunnen til at Hale County har en lignende meditativ og poetisk kraft som filmer som Syndromes and a Century (2006) og Tropical Malady (2004). Filmens nærmest dikteriske struktur vil nok samtidig få enkelte til å tenke på Terence Malicks beste filmer. Likevel føles RaMell Ross sin film så unik fordi den fanger disse intime, virkelige scenene i livet til helt vanlige mennesker, og får oss seere til å sette oss inn i og nærmest oppleve minnene sammen med menneskene han filmer.

Disse kunstneriske grepene gjør ikke filmen mindre politisk hardtslående. Det er kanskje nettopp dét som gjør filmen såpass viktig; mosaikken av liv som ofte overses av media er helt enestående, og helheten er både vond og vakker.

«It’s not every day that you witness a new cinematic language being born…» – The Village Voice

RaMell Ross (f. 1982) er en amerikansk manusforfatter, fotograf og dokumentarist. Ross ble oppdaget av ESPN gjennom serier med bilder han tok mens han jobbet frivillig i henholdsvis Alabama og Nord-Irland. Hale County… er hans første film, og den vant både Special Jury Prize og Grand Jury Prize på årets Sundance-festival.

USA 2018
Regissør RaMell Ross
Skuespillere Latrenda «Boosie» Ash, Quincy Bryant, Daniel Collins
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 76 min
Seksjon Discovery Wild Tales
Genre Documentary