close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Film med ord: Elling

Vi gjentar suksessen fra Pix 2017 og arrangerer «Film med ord» på Saga kino! Konseptet er like enkelt som det er utfordrende: Én scene, ett filmmanus, enkel scenografi, fire skuespillere. Uten tid til forberedelser, og helt uten filmtriks, leser de manus og tolker filmklassikere for publikum – under veiledning av kveldens regissør Heidi Toini. Dette populære arrangementet holder vanligvis til på Deichmanske bibliotek på Tøyen, men denne kvelden flytter det ned i oslogryta til oss.

Manuset for anledningen er Elling, Petter Næss’ film basert på Ingvar Ambjørnsens roman Brødre i blodet. Etter to år på behandlingssenteret Brøynes skal Elling skrives ut og bo sammen med romkameraten fra institusjonen, Kjell-Bjarne. De to gjør begge visse sosiale framskritt. Så forelsker Kjell-Bjarne seg i den herlige Reidun Nordsletten, og alene i leiligheten bestemmer Elling seg for å søke trøst i poesien.

Hva kan Toini og kompani utrette med denne moderne klassikeren? Gå ikke glipp av «Film med ord» torsdag kveld! Følg facebook-eventen her!

Norge Regissør Petter Næss, Heidi Toini
Manus Axel Hellstenius
Skuespillere Heidi Toini, Rolf Kristian Larsen, Else Kåss Furuseth, Morten Ramm
Språk Norsk
Visningsformat Annet
Seksjon Pix Pluss Spesialvisninger