close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Rat Film

Er rotter bare ekle, eller først og fremst et symptom på vår manglende evne til å skape levelige bymiljøer? Det spørsmålet, og mange andre, fikk regissør og journalist Theo Anthony til å dra til hjembyen Baltimore for å lage sin første helaftens dokumentarfilm. Den har begeistret publikum og ikke minst kritikere, og er omtalt av The New Yorker som intet mindre enn «en av de mest enestående, visjonære filmverkene i nyere tid». For tittelen til tross handler Rat Film mye mer om mennesker enn om rotter. Anthony har intervjuet et vidt spekter av innbyggere i Baltimore, og bruker rotteforekomsten til å skildre en av USAs mest rasedelte byer. De historiske årsakene til segregeringen, og ulikheten og uretten som følger i kjølvannet, blir dermed filmens egentlige tema. Rat Film er en fantasifull og original film om et brennbart samfunnsproblem. NY

PIX POLITIKK: USA 

RAT FILM: BALTIMORE – HISTORIEN OM EN DELT BY

Eget arrangement før visningene 10. og 11. juni

Har Rat Film noe til felles med serien The Wire, som også foregår i Baltimore? Og hva kjennetegner seriens skildring av byens segregerte bomiljø? Professor og The Wire-ekspert Erlend Lavik trekker tråder i sammenhenger mellom de to fremstillingene i en egen introduksjon til filmen.

Theo Anthony (f. 1989) studerte film ved Oberlin College i Ohio og i Praha, og har arbeidet som foto- og videoreporter. Han dekket konflikten i DR Kongo for nyhetsbyrået AFP, og vakte internasjonal oppsikt med kortdokumentaren Chop My Money, som er filmet i landet. I 2015 figurerte Anthony på lista '25 New Faces of Indie Film’ i bransjebladet Filmmaker Magazine.

USA 2016
Regissør Theo ANTHONY
Manus Theo ANTHONY
Fotograf Theo ANTHONY
Produsent Riel ROCH-DECTER, Sebastian PARDO
Produksjonsselskap Memory
Språk Engelsk
Undertekst Utekstet
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon GRAND PIX DOKUMENTAR, PIX POLITIKK USA
Genre Documentary Essay