close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Måste gitt

Drabantby-Sverige møter den svenske fiffen på Södermalm i dette kulturkræsjet av en film. Småkriminelle Metin fra den belastede Stockholms-forstaden Jordbro gjør små brekk med kompiser på dagtid, men om kvelden skriver han om sitt eget liv i dagboka – i håp om å en dag å bli forfatter. Ved et uhell havner Metins notater i hendene på skuespilleren Lena, og deretter forleggeren Puma, som begge faller pladask for «den nye store stemmen i svensk litteratur». Men med dagbokas sensitive opplysninger på avveie havner Metin i en umulig lojalitetskonflikt mellom forbrytervennene og egne kunstneriske ambisjoner.

Dramakomedien Måste gitt tar pulsen på svenske innvandrermiljøer, men er også en original vri på forstadsfortellingen. Regissør Ivica Zubak gjør narr av fordommer på begge sider av filmens kulturkløft på en smart og provokativ måte. JSR

Regissør Ivica Zubak er til stede i forbindelse med visningen søndag 11.juni kl. 16.00 og mandag 12. juni kl. 20.00. 

 

Ivica Zubak (f. 1978) er en kroatisk-svensk skuespiller, regissør og manusforfatter som har laget en rekke kortfilmer. Han spillefilmdebuterte med Knäcka (2009), og lagde etter det 10 Guds siffror (2013). I likhet med hans siste spillefilm Måste gitt forteller de historier om innvandrermiljøer i Sverige.

Sverige 2017
Regissør Ivica ZUBAK
Manus Can DEMIRTAS, Ivica ZUBAK
Fotograf Erik VALLSTEN
Skuespillere Can DEMIRTAS, Lena ENDRE, Jörgen THORSSON, David NZINGA, Kemal CANLI, Shebly NIARAVANI
Produsent Abbe HASSAN
Produksjonsselskap Indian Summer Film, Film i Väst
Språk Svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon PIX NORDISK
Genre Comedy Drama