close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Lasse & Geir

Filmskaper Svend Wam, som gikk bort i mai, var en institusjon i norsk film. Alene og i tospann med Petter Vennerød sto han for noe helt eget her til lands: en vilter energi, en blanding av realisme og karneval, og en ideologisk fundert samfunnskritikk som alltid sparket oppover – også mot den gode smak og moral. Oslo Pix vil hylle Svend Wam med en visning av Lasse & Geir, hans første samarbeid med Petter Vennerød og en ekte Oslo-film. Filmen følger drabantbyguttene Lasse og Geir fra Bogerud gjennom tre døgn. Med empati og kjærlighet, og ikke uten humor, viser filmen deres forsøk på å få utløp for raseriet de føler mot samfunnet rundt seg. Sårheten og livsgleden i Lasse & Geir gjør den til en slående skildring av utenforskap, og noe langt mer enn en kultklassiker. CF

Det blir samtale før visning med regissør Petter Vennerød og Kalle Løchen før visningen av Lasse & Geir mandag 12. juni kl. 21.00.

 

Svend Wam (1946–2017) var en norsk regissør, manusforfatter og produsent. Han debuterte med Fem døgn i august i 1973. Gjennom de 14 spillefilmene de laget sammen, ble han og Petter Vennerød et begrep i norsk film og trakk et stort publikum til kinoene. Wam vant Filmkritikerprisen i 1977 for Lasse og Geir og Aamot-statuetten for lang tjeneste i norsk film.

Norge 1976
Regissør Svend WAM, Petter VENNERØD
Manus Svend WAM
Fotograf Paul René ROESTAD
Skuespillere Torgeir SCHJERVEN, Lasse TØMTE, Kjersti DØVIGEN, Knut PETTERSEN, Thomas ROBSAHM, Jorunn KJELLSBY
Produksjonsselskap Elan Film
Språk Norsk
Visningsformat DCP
Seksjon PIX SPESIAL
Genre Drama